Workshops 2018

Volg nu één van de workshops bij "Bij Aafke" en maak een schitterend bloemstuk wat past bij het seizoen. De workshops worden gegeven in de workshopruimte achter de winkel van "Bij Aafke" aan de Hoofdstraat 27 in Krimpen aan de Lek.

Een geheel verzorgde workshopavond "Bij Aafke" is inclusief alle materialen en koffie/thee met wat lekkers. De inloop van de workshop is vanaf 19.15 en de start 19.30, een workshop duurt ongeveer 2,5 uur.

Ook verzorgen wij het gehele jaar door workshops bij u op (bedrijfs)locatie vanaf een groep met 15 personen, heeft u interesse neem dan gerust contact met ons op. 

Voor een impressie neem ook eens een kijkje op onze facebookpagina


Workshop “Bont herfstboeket inclusief vaas”

Op woensdagavond 19 september geven wij de workshop “Bont herfstboeket inclusief vaas” Ook nieuwsgierig hoe jouw bloemist zo'n mooie draai in die stelen maakt onderaan je boeket? Dat is nou de korenschoof techniek van een boeket binden. Graag leren we jouw de basistechnieken om een boeket te maken tijdens deze gezellige workshop.
Daarna gaan we de bonte bloemen mooi schikken in de vaas. Graag leren we jouw de basistechnieken om een boeket te maken tijdens deze gezellige workshop. De kosten voor deze workshop zijn €35,- inclusief de vaas.


Workshop ”Herfstbotay”

Op donderdagavond 4 oktober word de workshop “Herfstbotay” gegeven. Deze workshop heeft een takkenbasis waar oasis in gaat zodat de bloemen daar mooi in kunnen worden gestoken. Het workshopstuk wordt gemaakt in herfsttinten en met bloemen van het seizoen, zoals de mooie hortensia’s die in dit stuk zitten. De kosten voor deze workshop zijn €45,-


Workshop “Luxe herfstzuil”

Op woensdagavond 10 oktober wordt de workshop “Luxe herfstzuil” gegeven. Hiervoor gebruiken wij een basis van hout en deze wordt bedekt met mos. Een prachtig stuk met herfstkleuren en mooie bessen van het seizoen met als middelpunt de bloem Gloriosa: De Gloriosa is een botanisch buitenbeentje: een knolletje dat zich ontpopt tot een spectaculaire klimmer. Ze trekt zich op met kleine krulletjes aan de punten van de bladeren, die het net als handjes op een ladder steeds hogerop zoeken. Daarom staan de bloemen van de Gloriosa voor ambitie en succes. In het wild slingert de Gloriosa, nichtje van de leliefamilie, zich in India en zuidelijk Afrika omhoog. De kosten voor deze workshop bedragen €40,-


Workshop “Luxe herfstzuil”

Op donderdagavond 18 oktober wordt de workshop “Luxe herfstzuil” gegeven. Hiervoor gebruiken wij een basis van hout en deze wordt bedekt met mos. Een prachtig stuk met herfstkleuren en mooie bessen van het seizoen met als middelpunt de bloem Gloriosa: De Gloriosa is een botanisch buitenbeentje: een knolletje dat zich ontpopt tot een spectaculaire klimmer. Ze trekt zich op met kleine krulletjes aan de punten van de bladeren, die het net als handjes op een ladder steeds hogerop zoeken. Daarom staan de bloemen van de Gloriosa voor ambitie en succes. In het wild slingert de Gloriosa, nichtje van de leliefamilie, zich in India en zuidelijk Afrika omhoog. De kosten voor deze workshop bedragen €40,-


Workshop “Krans dadels & steeneik royaal”

Op woensdagavond 7 november wordt de workshop “Krans dadels en steeneik royaal” gegeven. Hierbij gebruiken wij als basis een strokrans en hier gaan wij in bosjes groen omheen verwerken om de krans mooi te bedekken. Hiervoor gebruiken wij de wikkeltechniek ook de dadels worden over de krans heen verwerkt. Ook  De kosten voor deze workshop bedragen €40,-


Workshop ”Toef op standaard”

Op donderdag 8 november geven wij de workshop ''toef op standaard''. Bij Aafke staand bekend om haar diverse landelijke en sobere toeven. Voor deze toef gebruiken wij materialen die mooi indrogen zodat u nog lang plezier zal hebben van de toef. Om de toef nog meer uitstraling te geven word hij op een standaard geplaatst. U kunt de toef zo niet alleen ophangen maar ook neerzetten. De kosten voor deze workshop bedragen €35,-


Workshop ”Boompjesset”

Het is weer zo ver de kerstperiode gaat beginnen, en daarom geven wij op woensdag 14 november de workshop ''Boompjesset met grillige takjes''. Deze Boompjesset bestaat uit twee sierlijke kerstboompjes gemaakt van kerstgroen. De boompjes hebben een houten boomstam als basis. Na het maken van de kerstboom stylen we hem af met decoratie. De lampjes zitten bij de workshoprijs van €45,- inbegrepen. 

 

 


Workshop ”Boompjesset”

Op donderdag 15 november geven wij de workshop ''Boompjesset met grillige takjes''. Deze Boompjesset bestaat uit twee sierlijke kerstboompjes gemaakt van kerstgroen. De boompjes hebben een houten boomstam als basis. Na het maken van de kerstboom stylen we hem af met decoratie. De lampjes zitten bij de workshoprijs van €45,- inbegrepen. 

 

 


Workshop ”Wildkrans gewei”

Op dinsdag 20 november geven wij de workshop Wildkrans met gewei. Een stoere robuuste krans met in het midden een gewei op houtschijf. De materialen die wij in deze workshop gebruiken zijn o.a. steeneik en kaardenbollen. Deze materialen drogen mooi in zodat u nog lang plezier kunt hebben van deze krans. Als laatste decoreren we de krans af met een tonende jute strik. De kosten voor deze workshop zijn €45,-


Workshop ”Groenkrans”

Op woensdag 21 november wordt de workshop groenkrans gegeven. Dit is een goed gevulde krans met onder anderen, eucalyptus, kerstgroen en decoratiematerialen. De krans droogt mooi in zodat u er tot de kerst plezier van heeft. De kosten voor deze workshop zijn €32,50. De lampjes zijn exclusief, met de lampjes kost de workshop €37,50. 


Workshop ”Groenkrans”

Op donderdag 22 november wordt de workshop groenkrans gegeven. Dit is een goed gevulde krans met onder anderen, eucalyptus, kerstgroen en decoratiematerialen. De krans droogt mooi in zodat u er tot de kerst plezier van heeft. De kosten voor deze workshop zijn €32,50. De lampjes zijn exclusief, met de lampjes kost de workshop €37,50. 


Winterworkshoppen bij “Theetjetiendweg” 27 november

WINTERWORKSHOPDAG BIJ THEETJETIENDWEG

in Ouderkerk aan den IJssel

Workshop grote winterse toef maken incl. wintersnert menu. Prijs €40,- pp

*Met uitzondering van de workshop van 10:00 tot 11:45, deze word geserveerd met koffie en gebak. Deze workshop kost €32,50.


Workshop ladiesnight de Koning

Na het grote succes van de ladiesnight 2017 bij M de koning zijn wij dit jaar weer aanwezig! Dit jaar gaan wij op 29 november 2018 een kersttaartje maken. Kosten voor deze workshop bedragen 10 euro.