The story of

Philodendron atom. Mijn familie omvat heel veel verschillende soorten, zowel bomen, klimplanten als struiken. Ik ben een van de bekendste soorten omdat ik op val door mijn bijzondere blad vormen, maar ook andere philodendrons nemen in populariteit toe.

Roots

Oorspronkelijk kom ik voor in het regenwoud van Zuid Amerika, en ben familie van de Araceae. In de tropen ben ik een ontzettende klimmer, in je interieur klim ik met gemak langs een mosstok of in een gaas rek. Een uitloper kan het beste terug geleid worden, zodat ik een mooie vorm behoud.

My hangout

In tropische gebieden groei ik langs grote bomen, ik gedij dan ook goed met minder licht, als het licht op een paar meter afstand is, is dat prima. De temperatuur waar ik mij lekker voel ligt tussen de 16 tot 25°C. Het is belangrijk dat ik niet steeds verplaatst wordt van een lichte naar een donkere standplaats.

Best conditions

In de zomer is het goed om mij geregeld te sproeien, zeker mijn luchtwortels vinden dat heerlijk! De hoeveelheid water is afhankelijk van verschillende factoren, zoals hoe groot ik ben en welke standplaats ik heb. Het beste is dat de grond donker bruin is, dan weet je dat het niet te droog is. Als de grond zwart is, is de aarde te nat. Als mijn blad geel kleurt is dat vaak het gevolg van te veel water, pas de watergift daarop aan. Geef eens per week voeding in de groei periode, in de winter kan de frequentie naar beneden.

I’m an air cleaning plant

Een goede eigenschap is dat ik een hoge luchtzuiverende functie heb en functioneer als een natuurlijke luchtverfrisser. Ik neutraliseer schadelijke stoffen door deze op te nemen en in mijn wortels af te breken. Ik maak de lucht gezonder door CO² om te zetten in zuurstof. Ook verbeter ik de luchtvochtigheid door mijn regulerende verdampingsproces.

Bron: Karin van der Eijk