The story of

Peperomia Rain Drop Deze naam heb ik gekregen omdat mijn bladeren een grote druppelachtige vorm hebben. Omdat mijn blad dik aanvoelt zou je denken dat ik een vetplant ben, maar dat ben ik niet, ik behoor tot de familie van de peperplant. Ook lijk ik sprekend op de Pilea Pannekoekplant, maar mijn blad is voller en groter.

Roots

Ik val onder de Piperaceae familie, ook wel bekend als de peperfamilie, waarvan de meest bekende peper de ‘Piper Nigrum’ is, oftewel zwarte peper. Van oorsprong kom ik uit Zuid-Amerika en mijn familie bestaat uit een grote groep van bloeiende planten van ongeveer 3.600 soorten. De meest bekende peper is de zwarte peper.

My hangout

Oorspronkelijk kom ik uit het Amazone gebied en ben gewend in aan een warm klimaat, ik kan zonlicht verdragen, maar ook een iets donkere plek vind ik niet erg. De temperatuur waar ik mij lekker voel ligt tussen de 18 tot 28°C. Ik ben oersterk, door deze eigenschappen word ik vaak op plaatsen neergezet waar wat minder verzorging mogelijk is.

Best conditions

Ik hou niet van een droge grond, maar probeer te voorkomen dat mijn wortels te lang nat zijn. Geef geregeld kleine hoeveelheden water, in de zomer is een keer per week voldoende, in de winter volstaat eens per 2 weken. De hoeveelheid water is afhankelijk van de grootte van de plant en de luchtvochtigheid van de omgeving waar ik sta. Het beste is dat de grond donker bruin is, dan weet je dat het niet te droog is. Als de grond zwart is, is de aarde te nat. Maandelijks verlang ik een beetje plantenvoeding.
Mocht je op vakantie gaan dan kunt je beter 3 weken geen water geven dan voor 3 weken te veel, want ik houd niet van natte voeten. Geef alleen water als de potgrond droog aanvoelt.

I’m an air cleaning plant

Een goede eigenschap is dat ik een hoge luchtzuiverende functie heb en functioneer als een natuurlijke luchtverfrisser. Ik neutraliseer schadelijke stoffen door deze op te nemen en in mijn wortels af te breken. Ik maak de lucht gezonder door CO² om te zetten in zuurstof. Ook verbeter ik de luchtvochtigheid door mijn regulerende verdampingsproces.

 

 

Bron: Karin van der Eijk