De Haay Contactdagen Bedrijven & Onderwijs

Hoe zorg je dat leerlingen zich goed kunnen oriënteren op het bedrijfsleven om een weloverwogen studie- of baankeuze te maken?
Door ze in contact te brengen met onze lokale ondernemers uit diverse branches! De Haay Contactdagen Bedrijven & Onderwijs op 11 en 12 oktober brengt jong talent in onze regio in contact met het bedrijfsleven in onze regio. Daarnaast is de banenbeurs en het b2b-event voor werkzoekenden en ondernemers dé uitgelezen kans om potentiële werkgevers of werknemers te ontmoeten, nader kennis te maken en eventuele samenwerkingen te stimuleren.

Nieuwsgierig welke scholen, bedrijven en instanties deelnemen aan De Haay Contactdagen Bedrijven & Onderwijs? Bekijk de video met alle deelnemers.


Bij Aafke in de Tuinmarkt

Bij Aafke brengt talenten tot bloei
In het Zuid-Hollandse Krimpen aan de Lek – en zeker ook daarbuiten – is bloemist Bij Aafke een begrip. De gezellige winkel alleen al is een lust voor het oog. Maar wat je bij Bij Aafke echt ziet, is het visitekaartje van een bijzonder leer-werkbedrijf. Achter én voor de schermen wordt hard gewerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. DeTuinMarkt sprak met Aafke Ligthart en Danny Munter en met deelnemers* en begeleiders over dit professionele en fleurige leer-werkbedrijf: Bij Aafke praktisch naar werk.

Lees hier het hele artikel


Vrijwilligers gezocht “Bij Aafke” Praktisch- naar-werk

Vind je het leuk om met een specifieke doelgroep te werken?
In Krimpen aan de Lek is bloemist "Bij Aafke" een begrip. Maar wat je "Bij Aafke" echt ziet, is het visitekaartje van een bijzonder leer-werk-bedrijf.
Achter en voor de schermen wordt hard gewerkt door menden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wij noemen de nuttige dag invulling dan ook geen dagbesteding maar Praktisch-naar-werk.

De deelnemers die "Bij Aafke" werken zijn tussen de dertien en dertig jaar oud.

"Bij Aafke" krijgt iedereen specifieke aandacht en persoonlijke aandacht.

Zou jij het leuk vinden om een paar uurtjes te komen werken als vrijwilliger en samen met de deelnemers aan hun persoonlijke leer-werkplan te werken?

Stuur dan een mail naar: tuinstraat@bijaafke.nl
Stuur hierbij je motivatie en cv, wij nodigen je dan uit voor een kennismakingsgesprek "Bij Aafke" in de Tuinstraat.

"Bij Aafke" praktisch-naar-werk
Tuinstraat 14
2931AX Krimpen aan de Lek
www.bijaafke.nl
Tel: 0180-229080


Kerstavond 2022

Traditiegetrouw gaan wij op Facebook live op kerstavond om weer leuke kerstverrassingen rondbrengen. Wilt u nou ook iemand verrassen met iets moois voor kerst en een bijpassende kerstwens voor diegene? Vul dan het formulier hier onder in en kans om uitgeloot te worden. Tijdens kerstavond kun je ons live volgen om te kijken of we jouw kerstwens waarmaken.

*Bij Aafke stelt kosteloos kerststukken en mooie kerstboeketten beschikbaar als kerstverrassing.

Wil je iemand opgeven klik dan op onderstaande knop.


Bedrijven contact dagen

Bij Aafke praktisch-naar-werk

Je kunt ons vinden op 23 ,24 en 25 november tijdens de contact dagen bedrijven en onderwijs in Krimpen aan den IJssel.
Ben jij er ook bij?

Meer informatie


Glasvezel van Delta of Caiway

Je heb vast het goede nieuws al gehoord: ook in Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk is supersnel glasvezel internet dichterbij dan ooit! Nu is het aan ons als inwoners om ervoor te zorgen dat 20% van de inwoners kiest voor een abonnement en het glasvezel er daadwerkelijk ook gaat komen.

 

Bij Aafke Praktisch naar Werk helpt jongeren met een speciale leerbehoefte praktisch op te leiden voor de arbeidsmarkt. Om ons aanbod aan leer/werk plekken uit te breiden werken wij samen met Delta fiber in de vorm van een sponsoractie. Delta fiber is momenteel bezig met een vraagbundelingstraject om in de Kernen van Krimpen aan den Lek en Lekkerkerk Glasvezel aan te sluiten. Indien 20% van de huishoudens ja zegt tegen Glasvezel, begint Delta eind dit jaar met de aanleg van een snel en stabiel glasvezelnetwerk. Een absolute noodzaak voor schoolgaande jongeren.
Je kan je nu aanmelden voor glasvezel via Aafke praktisch naar werk. Met ieder aanmelding sponsor jij de uitbreiding van onze leer/werk plekken met € 50,- en jij ontvangt zelf een extra korting van € 25,-

Aanmelden voor glasvezel van Delta doe je hier

Aanmelden voor glasvezel van Caiway doe je hier 

Je komt terecht op de pagina van Caiway of DELTA waar je de aanmelding kan doen.

Wat is glasvezel internet eigenlijk?

Glasvezel is de nieuwste en meest toekomstbestendige verbinding voor thuisinternet. Door middel van een flinterdunne draad van glas wordt het internet (en TV) signaal naar uw huis verzonden door snelle lichtsignaaltjes. Hierdoor kunnen, sneller dan bij traditionele technieken zoals coax en adsl, flinke hoeveelheden data worden verstuurd.  En dat heeft heel wat voordelen voor u als gebruiker!

Wat wordt er dan allemaal beter als ik glasvezel internet neem?  

  • Zeker nu we heel veel thuiswerken, in de cloud werken, videobellen en online vergaderen wil je dat je een goede en stabiele internetverbinding hebt.
  • Glasvezel biedt dat, zowel downloadals upload. Bij glasvezel zijn deze snelheden namelijk gelijk. Jouw upload wordt dus sowieso veel sneller ten opzichte van je huidige provider!
  • De mogelijkheden van glasvezel zijn een stuk groter dan die van andere internet-technieken. Hiermee weet je dus zeker dat je niet alleen vandaag, maar ook de komende jaren voorzien bent van een toekomst-vast internetsignaal.
  • Waar ADSL maximaal 0,2 Gig kan leveren (en dat in theorie) en Coax tot 1 Gig (lang niet overal verkrijgbaar) levert glasvezel nu al abonnementen met snelheden tot maar liefst 8 Gig per seconde. En het mooie is: als je voor glasvezel kiest behoud je natuurlijk jouw huidige ADSL- en Coax aansluiting. Er is dus altijd een mogelijkheid om weer terug te stappen naar deze verbindingen.
  • Maar je zorgt dus wél voor meer keuzemogelijkheden voor jouw huis.
  • Voor de gamers onder ons: de ping-rate is superlaag dus je hebt nog snellere responstijden tijdens het online gamen.

Waarom juist nu overstappen?  

Op dit moment is er een vraagbundeling gaande. Dat betekent dat je binnen deze periode sowieso geen aansluitkosten t.w.v. € 650 hoeft te betalen als je je bij één van de providers aanmeldt voor een jaarcontract. Natuurlijk ga je pas betalen als de glasvezel aansluiting aangelegd is en je de lijn kunt gebruiken. Daarnaast hebben de providers op dit moment superscherpe aanbiedingen:

Maar ook na een actieperiode betaal je in veel gevallen een vergelijkbaar maandbedrag voor glasvezel ten opzichte van coax of ADSL. Dus stap over en profiteer van het internet van morgen voor de prijs van vandaag!

Bij DELTA ontvang je een superuitgebreide installatie tot in de nok inclusief een goed wifi netwerk op drie verdiepingen via een mesh-systeem. Daarnaast heb je al 1 Gig internet (1000 Mbps!) voor de messcherpe prijs van maar € 45 per maand. Dat is een baanbrekend scherp tarief voor dit pakket! Zo heb je dus al internet 1 Gig met ruim 50 TV-zenders voor € 57,50 per maand (na het 1e jaar € 62,50).
Met DELTA heb je alle vrijheid; je kunt iedere maand jouw Flex-pakket uitbreiden óf juist beperken. Zo heb je altijd precies wat je nodig hebt en hoef je nooit teveel te betalen.

 

Aanmelden voor DELTA doe je hier

Bij Caiway betaal je de eerste zes maanden € 35 voor jouw Internet of Internet & TV pakket (daarna vanaf € 52,95 voor Internet & Televisie) én twaalf maanden ESPN Compleet voor maar € 5 per maand. Het eerste jaar krijg je bovendien drie slimme Wifi punten gratis in bruikleen (daarna € 3 per maand) voor een slim bekeken Wifi dekking in huis.

 

Aanmelden voor Caiway doe je hier

Meer weten?

Hen je vragen over de aanleg van glasvezel of over het aanbod? Bezoek dan 1 van de glasvezelinformatiepunten.

  • Markt 203 in Krimpen aan de Lek
  • Burgermeester Roosstraat 8A in Lekkerkerk

De glasvezel Informatiepunten zijn geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 en 18.00 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Stap over naar de toekomst 

Waarom zou u voor hetzelfde geld niet voor een veel beter en stabieler product gaan? Meld je vandaag nog aan voor glasvezel en kies voor de toekomst!Krimpenerwaardkooptlokaal

Met z'n allen gaan wij ervoor om de leefbaarheid van de dorpskernen te behouden!

Op de website krimpenerwaardkooptlokaal.nl vind u alle lokale ondernemers die bezorgen binnen de Krimpenerwaard!


♥️♥️♥️♥️ VALENTIJN ‘SWEET BREAKFAST’ ♥️♥️♥️♥️

Bestel hem nu bij 'Bij Aafke' en verras jij jouw Valentijn met een ontbijtje op bed, bubbels en prachtige bloemen?
Gratis bezorging op 14 februari in Bergambacht, Lekkerkerk, Stolwijk, Schoonhoven, Berkewouden en Ammerstol.


“Bij Aafke” Praktisch naar werk is van start!

Geen toeters en bellen maar wel Feest!

"Bij Aafke" Praktisch is van start.
We blikken terug op een geslaagde middag waarin wij onze nieuwe tak van het bedrijf hebben kunnen presenteren aan verschillende organisaties uit de omgeving met wie wij in de toekomst een samenwerkingsverband hopen op te bouwen. Om zo onze jongeren zo goed mogelijk in hun kracht te zetten.

Graag bedanken wij;
- De gemeente Krimpenerwaard
- RMC Zuid-Holland zuid
- MBO Rijnland
- Driestar College
- Wellant college
- Het Segment Gouda

Voor het mede mogelijk maken van deze bijeenkomst. Wat maakte dat wij ondanks Corona hen toch kennis hebben kunnen laten maken met ons nieuwe initiatief.

Bent u ook benieuwd naar meer informatie over ons nieuwe avontuur..... klik op de link.


Speciale openingstijden

Tijdens de feestdagen hebben wij andere openingstijden dan normaal, wij wensen iedereen alvast fijne feestdagen.


Duurzaamheid award van Waardzaam

Op de avond van de Waardborrel 2019 bij M-Mulder b.v. te Schoonhoven, mochten wij van Bij Aafke bloemen-wonen-workshops de duurzaam Award duurzaamste ondernemer 2019 van Waardzaam in ontvangst nemen.
Deze Award is een mooie erkenning voor de duurzaamheid waar Bij Aafke voor staat, wij zijn daarom enorm trots op deze onderscheiding.


VBW Fashionable X-mas in West

Op zaterdag 2 november 2019 mocht onze collega Klarine Kleijn een demo geven tijdens het "Fashionable X-mas in" evenenement van de VBW in regio west.
De avond is gehouden bij Ter Laak Orchids in wateringen een prachtig bedrijf waar  het telen van de Phalaenopsis centraal staat.


Familiedag De Vries en Verburg

Tijdens de familiedag van De Vries en Verburg in Stolwijk op 28 september 2019 mocht Bij Aafke hiervoor een leuke workshop op locatie organiseren.
De workshop was toegankelijk voor een brede doelgroep zowel jongeren als ouderen namen deel aan de workshop.
De gehele dag kon men deelnemen aan de workshop "Clusia in glas".


Jeugdcultuurland workshop Bij Aafke

Bij Aafke verzorgt de herfstworkshop op maandag 24 oktober aanvang 14:00 uur.

Let op er is een max. aantal deelnemers en het aanmelden kan tot en met maandag 21 oktober 2019.

Ticket € 9,50 per persoon.

Inhoud: pompoentje uithollen en hier een prachtig eigen bloemstuk in maken met bloemen van het seizoen.

Reserveren is niet mogelijk.
Ticketverkoop sluit maandag 21 oktober!

U kunt de tickets tegen contante- of pinbetaling op werkdagen tijdens de openingstijden van de receptie ophalen
of online bestellen via: Entranz

 


Trouwbeurs Krimpenerwaard 28 september 2019

Wij doen op 28 september van 11 tot 16 uur mee aan de regionale #trouwbeurs in #Krimpenerwaard.
Gratis entree + glossy + kans op diner voor 2.

Meer info: trouwbeurs-krimpenerwaard.nl.

 


Moederdag 2019

Bijna is het al weer Moederdag, op zondag 12 mei is het Moederdag daarom heeft Bij Aafke een speciale actie bedacht voor alle moeders.
Op onze website www.bijaafke.nl kun je zelf een speciaal verras mama boeket samen stellen, Bij Aafke heeft een speciale samenwerking met de Berekuil uit Ouderkerk aan de IJssel en met Wijnhuis den Boer uit Krimpen aan de Lek.
Deze Moederdag bezorgen het pakket speciaal op de zaterdag vóór Moederdag en of indien gewenst bezorgen wij het pakket éénmalig op de Moederdag zelf.

Let op bestellen is momenteel niet meer mogelijk

 

 


Nu verkrijgbaar Bij Aafke!!

Green-Time is een Italiaans merk dat houten horloges ontwerpt, de meeste horloges zijn volledig van hout gemaakt, zowel de kast als de band.
De vorm is altijd hetzelfde maar de kleur en structuur van het hout is altijd uniek!
Kom naar onze winkel voor meer informatie, of kijk in onze onlinewinkel .


Bij Aafke is officieel duurzame bloemist!

Op 1 december was het moment dan eindelijk daar na drie jaar hard voor gewerkt te hebben, mag bij Aafke mag zich de eerste duurzame bloemist van de gemeente Krimpenerwaard noemen!

Voor dit heugelijke moment kregen wij bezoek van burgemeester Roel Cazemier die het certificaat persoonlijk kwam overhandigen. Het keurmerk toont aan dat bij Aafke duurzaam en bewust inkoopt en onderneemt. Bij Aafke vertegenwoordigd duurzaamheid door onder andere afvalscheiding, ledverlichting, duurzaam inkopen en dagbesteding voor mensen met een lichtverstandelijke beperking. Met de certificering willen we andere mensen en bedrijven aanmoedigen, bewuster te worden.


Bij Aafke is weer aanwezig bij de Ladiesnight!

Donderdagavond 29 november zijn wij weer aanwezig bij de Ladiesnight! De Ladiesnight word georganiseerd door M. de Koning autobedrijven. Tijdens deze avond staan zijn er diverse standhouders voor u klaar, waaronder de laatste mode, cadeau-artikelen, interieur accessoires, sieraden, beauty, welzijn...... en nog veel meer! Bij Aafke verzorgd tijdens de Ladiesnight de workshop ''Kerstaartje''deze workshop kost €10,-. Inschrijven hiervoor kan op onze website! Wij doen deze workshop op verschillende tijden en u kunt bij het inschrijven zelf een geschikte tijd uitkiezen.


Duurzaamheidsbeurs bij Rabobank Krimpenerwaard

Zaterdag 6 oktober waren wij aanwezig bij de Duurzaamheidsbeurs bij de Rabobank Krimpenerwaard. Dit jaar konden hebben we de workshop ecosysteem gedaan en dit was een groot succes! Er zijn weer veel tevreden workshoppers met een ecosysteem naar huis gegaan. Ook gaf bij Aafke als duurzame bloemist handige tips over duurzame groenplanten in huis.Team Nel Tour du ALS

Jeeeeejjhhh!
We hebben €750,00 mogen doneren aan Team Nel Tour du ALS met dank aan iedereen zijn deelname, bijdrage, hulp, donatie,sponsoring echt super..
Zonder jullie allemaal was het niet gelukt! 


Nieuwe bedrijfsauto

Vanaf februari 2018 kunnen wij met onze nieuw geleverde bedrijfsauto door Citroën AUTOMOBIELBEDRIJF P. EN D. BROERE B.V.  uit Krimpen aan de IJssel onze klanten in de Krimpenerwaard nog beter bedienen.


Ladies Night 2017

Ladies Night 2017

De Ladies Night op 30 november 2017 bij autobedrijf M de Koning in Capelle aan de IJssel was een groot succes.  
Tijdens de Ladies Night waren er diverse standhouders aanwezig waaronder ook "Bij Aafke", de bezoekers konden op deze avond aanmelden voor een workshop van "Bij Aafke".
Totaal hebben meer dan 130 bezoekers kennis mogen maken met de workshops van "Bij Aafke". 


Waardborrel 2017

7e editie van de Waardborrel

Op 22 november 2017 vond de 7e editie van de Waardborrel plaats. De waardborrel is het jaarlijkse netwerk evenement voor ondernemers in de Krimpenerwaard, dit jaar telde de waardborrel meer dan 300 bezoekers. "Bij Aafke" sponsort op deze avond de podium stukken en de tafelbloemen. 


Kweker VDE Plant op bezoek

Kweker Karin van der Eijk van VDE Plant Bij Aafke

Bloemist Aafke Ligthart is een enthousiaste dame met een mooie winkel in Krimpen a/d Lek. Aafke heeft een enorme passie voor mensen, bloemen, planten en woonaccessoires. Dat zagen wij terug in de winkel! Super leuk om te zien dat er een hele Intenz Home plantenhoek gemaakt is, nadat ze met haar team bij ons op de kwekerij geweest zijn! Mooi om zo samen onze passie voor groene planten te delen en consumenten enthousiast te maken. Als kweker willen we de informatie over onze planten via de bloemisten zoals Aafke doorvertellen. Samen kom je verder!


Feestweek 2017

Frans Bauer op de foto

"Bij Aafke"Sponsort de Feestweek Lekkerkerk 2017 Hier hebben wij natuurlijk ook weer een leuke actie aan gekoppeld.
Spot het logo van "Bij Aafke" op de schermen tijdens de feestweek en post deze op onze Facebook pagina, we hebben veel leuke afbeeldingen binnen gekregen.
Er was echter één foto die er uit sprong met Frans Bauer op het podium en deze is genomen door Peter van der Graaf, Peter wint dan ook een boeket van "Bij Aafke" met zijn foto.


Herinrichting Hoofdstraat

Werkzaamheden

 

Op dinsdag 6 juni 2017 start de aannemer, Kruiswijk Civiel, met de werkzaamheden voor het project ‘Reconstructie Hoofdstraat’.

Door het werk in fasen uit te voeren blijft het centrum van Krimpen aan de Lek bereikbaar en blijft de doorgang voor het verkeer richting de Dorpsstraat, zoveel als mogelijk, behouden. Binnen het project is dan ook veel aandacht gegeven aan de verkeersmaatregelen en de wijze van uitvoering. Er wordt rekening mee gehouden dat er veilig kan worden gewerkt en dat het verkeersaanbod kleiner is in de zomerperiode. Afsluitingen, omleidingen en verkeershinder zijn helaas onontkoombaar.

Omleiding fase 1 en 2, van dinsdag 6 juni 2017 tot en met 21 juli 2017:

 

Lees meer


Intenz® on Tour met Bij Aafke

Woonbeurs bij de Rabobank

Op zaterdag 20 mei waren "Bij Aafke" samen met "Intenz® Home" aanwezig zijn op de woonbeurs van de Rabobank Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel.
Bij Aafke heeft samen met Plantenspecialist Krista van der Eijk van Intenz® Home laten zien hoe leuk groene planten zijn.

Wij vonden het een zeer geslaagde dag en wij hopen dat de bezoekers van de Rabobank woonbeurs het minstens zo leuk hebben gevonden als wij.

 

 


Cadeaubon Krimpenerwaard

Een geslaagd cadeau geven?

Met de Cadeaubon Krimpenerwaard verras je iemand met een leuk uitstapje, een workshop, museumbezoek of een heerlijke lunch. Maak iemand blij met een overnachting op het platteland of in een luxe hotel. Natuurlijk is het ook mogelijk de bon te besteden bij een van de streekproductenwinkels in de Krimpenerwaard.

Kortom: de veelzijdigheid maakt deze bon aantrekkelijk voor iedereen.


Koninklijke workshop

Koninklijke workshop

Tijdens de Koningsdag braderie 2017 in Krimpen aan de Lek organiseert "Bij Aafke" in samenwerking met "Stichting KRAK" de KONINGSWORKSHOP. Deze koninklijke workshop wordt meerdere keren op deze dag gegeven en is geheel GRATIS. Inschrijven via onze website is momenteel niet meer mogelijk, wel kunt u tijdens de workshops aanschuiven indien er naast de gereserveerde plaatsen nog een plekje vrij is. Wij zien u graag op het marktplein in Krimpen aan de Lek tijdens de Koningsmarkt.


Bij Aafke bezoekt

Het team van "Bij Aafke" is op maandag 13 maart op bezoek geweest bij een bijzondere kweker. Deze kweker is een creatief, innovatief bedrijf in Woubrugge waar op 9 hectare bijzondere kamerplanten worden gekweekt. het merk Intenz Home® van VDE plant staat voor vernieuwing, exclusiviteit en planten met Karakter, kortom planten waarmee je je kunt onderscheiden. Uiteraard is er daarom een klik met "Bij Aafke" en VDE plant. Het team van "Bij Aafke is op deze dag hartelijk verwelkomt door  eigenaar Karin van der Eijk, de dag is een leerzame dag geworden met veel inspiratie voor ons allen. 


Kom binnen bij bedrijven dag

Op vrijdag 17 maart 2017 is de open dag ‘Kom binnen bij bedrijven’. Bedrijven, organisaties en winkels openen hun deuren voor mensen die op zoek zijn naar werk. Dit kan een baan zijn, maar ook een stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. Ook bent u van harte welkom bij "Bij Aafke" .

Voor meer informatie ga naar de website


Valentijns actie 2020

Wil jij je liefde verrassen? Wij hebben een super leuk pakket samengesteld, een boeket in vaas met hartjesballon samen met een hart vol chocolade. Dit speciale valentijnsarrangement wordt geheel gratis bij uw valentijn bezorgd voor maar 35,


Ladies Night

 

Wij zijn er ook bij vrijdagavond!
Kom gezellig een kijkje nemen en sponsor onze voetbaldames van Voetbalvereniging Dilettant #gezellig #leukidee #derdehelft DELEN=LIEF en vertel het voort voor onze voetballende dames!


Voorjaarsbolletjes

Jaaaaaaaaaaaa..echt waar compleet met keramieke pot erbij! van €4,95 nu voor €1,95
Onder de delers op onze Facebook pagina van deze advertentie verloten we een luxe boeket!
😉 LIKE als je het ook zo leuk vindt 😉

Ga naar onze pagina via deze link; Bij Aafke facebook

 


Warme winter avond “Bij Aafke” 28 november

 

28 november organiseert "Bij Aafke" in samenwerking met andere winkeliers uit Krimpen aan de Lek de Warme Winteravond editie 2016. Volg onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven.


Najaarsfair 29 oktober 2016 Fletcher Hotel-Restaurant De Witte Brug‎

Op 29 oktober 2016 staat "Bij Aafke" op de najaarsfair in Fletcher Hotel te Lekkerkerk.

 

U bent van harte welkom tussen 12:00 en 17:00 uur op zaterdag 29 oktober 2016 op de najaarsfair!


Workshop Prometheus staff association TU Delft

Op donderdag 27 oktober 2016 heeft Bij Aafke een workshop (mooi de herfst in 🍂🍁) gegeven bij de TU Delft.


Workshop bij KWR Watercycle Research Institute

Op maandag 24 oktober 2016 zijn er weer mooie workshop stukken gemaakt bij KWR


2000 facebook likes

In oktober 2016 kreeg Bij Aafke 2000 facebook likes, alvast iedereen super bedankt om onze pagina te liken.

 


[fb_button]