The story of

Nephrolepis Emina® Met mijn fabelachtige bladstructuur ben ik een heel bijzondere krulvaren. Mijn blad kan je wel een beetje vergelijken met de staart van een draak, vandaar mijn bijnaam dragon tail. Wanneer mijn bladeren ouder worden vormen zich sporen hoopjes op de achterkant van mijn bladeren.

Roots

Van oorsprong ben ik afkomstig uit Nieuw-Zeeland en tropisch Azië. Mijn naam is afgeleid van Griekse woorden: nephros betekent nier en lepis betekent schub. Deze termen verwijzen naar de niervormige dekblaadjes op de sporen. De Nephrolepis behoort tot de alleroudste groep planten op aarde en is daarom vaak aangetroffen als fossiel.

My hangout

Ik hou van een matig zonnige standplaats, dat houdt in: niet in de felle zon, maar op een standplaats wat verder van het raam af. Daar heb ik het prima naar mijn zin. Van nature groei ik het liefst op schaduwrijke plekken. De ideale temperatuur waar ik in groei ligt tussen de 18 tot 25 °C.
Wist je dat je mij erg goed kan neerzetten op plekken waar de lucht extra droog is door het gebruik van centrale verwarming.

Best conditions

Als de grond constant licht vochtig is groei ik het beste, maar laat mij niet helemaal uitdrogen. Begin met kleine hoeveelheden water per gietbeurt. De hoeveelheid water is namelijk afhankelijk van verschillende factoren zoals luchtvochtigheid en hoeveelheid licht. In de winter heb ik ook minder water nodig. Als de grond snel droog is, geef dan iets meer water. Is de grond na een aantal dagen nog steeds erg nat, dan minder water per keer geven. Geef je te grote hoeveelheden water per keer, dan komen mijn wortels in een laagje water te staan en dat kan wortelrot veroorzaken. Maandelijks verlang ik een beetje plantenvoeding.

I’m an air cleaning plant

Een goede eigenschap is dat ik een hoge luchtzuiverende functie heb en functioneer als een natuurlijke luchtverfrisser. Ik neutraliseer schadelijke stoffen door deze op te nemen en in mijn wortels af te breken. Ik maak de lucht gezonder door CO² om te zetten in zuurstof. Ook verbeter ik de luchtvochtigheid door mijn regulerende verdampingsproces.

Bron: Karin van der Eijk